Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при ускорение.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Има вариатор колега. И 105 коня и 120 са с променливи фази на газоразпределение.
    .
    Били ми казал това твърдение на какво е базирано? Можеш ли да предоставиш технически документ в подкрепа на това?
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
      Били ми казал това твърдение на какво е базирано? Можеш ли да предоставиш технически документ в подкрепа на това?
      Много технически справочници казват, че е с променливи фази този мотор. Включително и в характеристиките в сайта на алфа ромео го пише! Никъде не съм срещал твърдение, че твин спарк няма вариатор.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

В сайта пише за 2.0, че е с променливи фази. Затова и питам да ми посочиш източник, не че нещо...

Comment

В сайта пише за 2.0, че е с променливи фази. Затова и питам да ми посочиш източник, не че нещо...
          Новите бензинови и дизелови двигатели правят от новата Alfa 147 идеалната кола за тези, които могат да оценят удоволствието от шофирането.
          Нейния спортен дух има мощно сърце. Двигател, който е в състояние да гарантира винаги нисък разход на гориво, великолепни нива на мощност и изключителна еластичност дори и при ниска скорост.
          Избора на двигатели е наистина голям.
          Двата 1.6 бензин и 2.0 с променливи фази на газоразпределение имат стойности на въртящия момент, близки почти до максимума от само 2000 оборота/минута.
          Отварял съм двигатели 1.4, 1.6 и двата модела, 1.8, 2,0 и всичките си имат вариатор.

EDIT: Вярно не е написано много ясно, но ако гледаме твоята гледна точка над това което пише в сайта излиза, че и този 120 коня 1.6 и той няма вариатор

По вярно от това, че съм го виждал с очите си не е ли достатъчно?
          Last edited by oem; d.m.y г., 16:29.

Comment

Само да спомена че от тоя цитат дето си го постнал излиза че само 2.0 е с променливи фази

Comment

Отварял съм двигатели 1.4, 1.6 и двата модела, 1.8, 2,0 и всичките си имам вариатор.
              ОЕМ става въпрос за 105 конявата версия на 147 тя няма вариатор и за това е 105 к.с.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

http://ricambi.alfisti.net/product_i...TwinSpark.html

Знам, че става въпрос за нея.

Мотора AR 37203

Този мотор има вариатор и се води ЕКО. Софтуерно е ограничен за по ниска консумация на гориво. Сега точно на такъв съм му сменявал ремъци и ролки. Не спорете моля
                Last edited by oem; d.m.y г., 16:35.

Comment

http://ricambi.alfisti.net/product_i...TwinSpark.html

Знам, че става въпрос за нея.

Мотора AR 37203

Този мотор има вариатор и се води ЕКО. Софтуерно е ограничен за по ниска консумация на гориво. Сега точно на такъв съм му сменявал ремъци и ролки. Не спорете моля
                  Колегата е прав. Проверих и в ЕПЕР и двата 1.6 мотора на 147 имат един и същи вариатор. Така или иначе той едва ли е причина за дупка при ускорение.

Comment

Първоначално публикувано от jazzman Покажи съобщение
                    Колегата е прав. Проверих и в ЕПЕР и двата 1.6 мотора на 147 имат един и същи вариатор. Така или иначе той едва ли е причина за дупка при ускорение.
                    Тъкмо търсих в епер ама нещо много бавно ми го зарежда.

Колеги смени дебитомера и ще се усмихнеш Ако искаш първо пробвай да го зачистиш да се убедиш, че ше има подобрение. Но най-добре после си купи нов. Ако не ти е ясно как питай ще обясним, че много лесно може да го допреебеш тотално.

Само да спомена че от тоя цитат дето си го постнал излиза че само 2.0 е с променливи фази
                    Ако беше само 2.0 щяха да го напишат така: Двата 1.6 и 2.0 бензин от които 2.0 с променливи фази на газоразпределение....

Написано е ясно: "Двата" - тази дума е определение, че става въпрос и за двата.
                    Last edited by oem; d.m.y г., 16:56.

Comment

TS без вариатор? Колега... айде моля!
                      1.6 105 коня е без вариатор:
                      Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
                      Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

350 лв вариатора и тука - тия не са добре обаче......
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от vencialfa Покажи съобщение
                          1.6 105 коня е без вариатор:
                          Щом ти казваш... тъй ще да е!
                          Last edited by oem; d.m.y г., 19:55.

Comment

Не искам да ангажирам никой с моето мнение, но когато си търсех 147-ца и обикалях насам натам...Навсякъде ми казваха(а и бях чел някъде), че 105 коня 147-ца НЯМА вариатор и затова не "тракат", докато 1,6 и 2,0 заради наличието на такъв е много вероятно да "потракват"...
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

колеги нямат вариатор тези с 105к.с. мотори на моята сменях изгорял клапан и знам със сигурност

Comment

Първоначално публикувано от manol vasilev Покажи съобщение
                                колеги нямат вариатор тези с 105к.с. мотори на моята сменях изгорял клапан и знам със сигурност
                                Най-лесно е да се погледне има ли го соленоида или го няма. Ако го има, значи го има и вариатора. Едно кръгло с букса м/у 1-ви и 2-ри инжектор.

Comment

Working...
                                X